17 de agosto de 2015

PERQUE SERVEIXEN LES ARTS PLÀSTIQUES?






PERQUE SERVEIXEN LES ARTS PLÀSTIQUES?

Després d’una jornada lectiva on els nens/es dins l’horari escolar han  de fer un exercici de concentració i atenció per aprendre aquelles matèries  que les Senyoretes i Mestres volen transmetre, hi trobem les activitats extraescolars tant de mig dia com de tarda. Aquestes activitats creiem que tenen que tenir un espai de temps per desconnectar des de d’un punt de vista d’esforç mental, d’aquí neix la proposta de fer activitats amb les mans (treballs manuals) els nostres fills i filles treballant molt la part de l’estudi però cada cop més ens deixem de banda les capacitats motrius, no hi donem valor a la relació que hi ha entre la ment i les mans, sembla que els treballs manuals sigui aquella matèria on nomes “PINTEN I DIBUIXEN”...dons no es així!!! Un exemple de la importància que tenen les habilitats amb les mans la podem trobar amb un mecànic o un músic: per molt solfeig que hagem estudiat si els dits no van al lloc adequat del instrument la música no sona com cal...
Per fer questa activitat no cal un esforç mental, tots els coneixements es materialitzen amb el procés per realitzar el treball. Definitivament una manera de millorar les àrees d’aprenentatge dels nens/es com percepció visual, coordinació motora fina i estimular la capacitat d’expedició, es a traves de les arts         plàstiques.


Les tècniques com dibuix, pintura, retallar, enganxar, modelar, collage, textures, decoracions...ens ajuden a millorar el seu aprenentatge mitjançant l’observació i realització.
L’expressió plàstica es la que brinda al nen la millor vivència desenvolupant el seu pensament creatiu i el seu bagatge dins el transcurs de les diferents etapes evolutives.

FACTORS QUE AFAVOREIXEN LES ACTIVITATS PLÀSTIQUES


*Factor emocional afectiu
*Factor intel·lectual
*Factor físic
*Factor perceptiu
*Factor social
*Factor creatiu
*Factor estètic.

Les arts plàstiques son molt importants ja que indueixen al nen/a amb el mon de les activitats artístiques estimulant la seva sensibilitat i lliure expressió mitjançant el desenvolupament de les noves tècniques realitzades individualment i o amb grup afavorint el seu coneixement integral.
Com a pares i mares que estimen molt als nostres fills i volem el millor per ells, tenim que facilitar totes aquelles possibilitats per desenvolupar les seves aptituds i fer més potencial al nen.

A més a més l’expressió plàstica ajuda al nen a canalitzar les tensions, estimula a que es relacioni amb els demes i ajuda  en la seva formació, fa créixer la seva personalitat. El nen expressa el que sent, percep i pensa, anirà canviant i madurant la seva expressió creadora.
Hi ha que motivar-los per que facin una bona activitat plàstica, que la facin seva i tinguin una experiència en primera persona d’allò que estant creant.

Carlos Fenoll         Caramunt99@hotmail.com        Telf:610405713

No hay comentarios:

Publicar un comentario